Matematik

regneregler for differentialkvotienter

05. december 2010 af qrineflip (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg sidder med en opgave jeg er gået lidt i stå ved.

jeg kan simpelthen ikke huske dette: bestem f ' (x0) i følgende:

f3(x) = x+3/4-x

f4(x) = kvadratrod x / x^2+1

f7(x) = 1/ x^2 +5

f8(x) = 2x+4/ kvadratrod x-1


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2010 af PeterValberg

 Brug regnereglen for differentiation af brøker:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
05. december 2010 af qrineflip (Slettet)

tak vil du ikke lave en af dem så jeg kan se det ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2010 af PeterValberg

 Jo da, hæng på et øjeblik :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2010 af PeterValberg

 se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:hjaelp_til_grineflip.pdf

Svar #5
05. december 2010 af qrineflip (Slettet)

mange mange tak !

f8 (x) giver mig lidt problemer kan du hjælpe mig på vej med den ? ellers er de andre i orden  nu! tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Vedr. f8:

Det er ikke til at vide , om du mener √(x)-1 eller √(x-1)

Brug dog parenteser her på SP ;-)
 


Svar #7
05. december 2010 af qrineflip (Slettet)

humm nej sandt nok :)) men (kvadratrod x) / (over)  (x^2+1)


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Vi taler om f8

Nu er der pludselig dukket et ^2 op, som ikke er i dit første spørgsmål

Sjusker du lidt?

Hvad gælder?


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Det er åbenbart f4, du taler om -

Den sagde du tidligere, du havde styr på

Så jeg satsede på f8

Derfor mit spørgsmål

Er De forvirret ?????????????


Svar #10
05. december 2010 af qrineflip (Slettet)

det er da også mig der fjoller i det !

det er (2x+4) / (over) √(x)-1


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Du burde hedde fjolleflip ;-)

Inden jeg begynder at regne - er vi heeeeeelt enige om at den hedder  (2x+4) / (√(x)-1) ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Den driller mig lidt, så jeg har puttet den i maskinen i stedet for og resultatet bliver

f8 ' = [x -2√(x)-2] / [√(x)*(√(x)-1)^2] - hvis du kan bruge det til noget.

Regnereglen er:

[f(x) / g(x)] ' = [f ' * g - g ' * f] / g ^2

√(x)' = 1 / [2√(x)]


Svar #13
05. december 2010 af qrineflip (Slettet)

ja jeg er da vidst lidt tosset i dag :))

den er nu vedhæftet så du kan se den :))

Vedhæftet fil:prøve.docx

Brugbart svar (0)

Svar #14
05. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Jeg er på vej ud og er egentlig lidt træt af den der f8 - jeg tror, jeg har stirret mig blind på den -.

Iøvrigt kan jeg heller ikke åbne doc.x-filer, så alt ialt er det den rene elendighed.

Men nu suser jeg i hvert fald, og håber, at du finder ud af den. Ellers må du sige til, så går vi til den igen imorgen.

Måske kigger jeg på den inat, når jeg kommer hjem, hvis du har brug for det, men som sagt - så må du sige til.

Go' arbejdslyst - fjolleflip ;-)


Svar #15
05. december 2010 af qrineflip (Slettet)

nu er den lagt ind som billede :) men kan heller ikke selv helt komme igennem :)

så vil gerne have din hjælp :))

Vedhæftet fil:prøve.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #16
06. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Så dukkede den omsider frem - men den er nu heller ikke så ligetil.
Prøv om du kan følge med og husk regnereglerne:

 [f(x) / g(x)] ' = [f ' * g - g ' * f] / g ^2

√(x)' = 1 / [2√(x)]

Altså: f8(x) ' =

[ 2 * (√(x)-1) - (2x+4) / (2 * √(x) ] / (√(x)-1)^2

[ 2 * (√(x)-1) - (x+2) / √(x) ] / (√(x)-1)^2

(2 * √(x) - 2 - (x + 2) ) / √(x) / (√(x)-1)^2

(2 * √(x) - 2 - x / √(x) - 2 / √(x) / (√(x)-1)^2

(x - 2√(x) - 2) / (√(x)*(√(x)-1)^2)

Og husk så lige parenteserne
i forbindelse med brøker fremover på SP ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #17
06. december 2010 af klimasven (Slettet)

http://www.wolframalpha.com/input/?i=(2x%2B4)/(%E2%88%9Ax-1)

Prøv at kigge under derivative og klikke på show steps så kommer alle mellemregningerne også.


Brugbart svar (0)

Svar #18
06. december 2010 af Krabasken (Slettet)

> # 7:

Ja tak for tippet, klimasven, men nu er der jo ikke brug for en doktorafhandling om funktionen - den er bare een af en række diff.-opgaver.

Og der er såmænd rigeligt med mellemregninger i forvejen - men som sagt tak for din venlighed ;-)

Hilsen - Krabasken 


Skriv et svar til: regneregler for differentialkvotienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.