Matematik

Den procentvise vækst med 4 renter

05. december 2010 af PiratosXL (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har en opgave der lyder sådan:

En størrelse vokser i 4 på hinanden følgende år med henholdsvis 3%, 27%, 12% og 28%.

   Beregn den gennemsnitlige årlige procentvise vækst i denne 4-års periode.

Jeg bruger så formlen 100*(1 + 3)*(1 + 27)*(1 + 12)*(1 + 28), men resultatet bliver 4222400
Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2010 af peter lind

3% = 0,03 og tilsvarende for de andre.


Svar #2
05. december 2010 af PiratosXL (Slettet)

Mange tak !


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2010 af mathon

                    rm = pm/100

                   1+ rm = 1,03·1,27·1,12·1,28

..............

indeks m for middel = aritmetisk gennemsnit


Skriv et svar til: Den procentvise vækst med 4 renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.