Matematik

Hjælp til at finde vinkler i en retvinklet trekant!

05. december 2010 af Ebordben (Slettet) - Niveau: A-niveau

 jeg har en retvinklet trekant, hvor jeg ved at |BC|=6, |AC|=8, og at |AB|= 10. 

Trekanten ser sådan her ud:

A

C                     B


Jeg skal nu finde vinklerne. det eneste jeg ved er at der jo er en vinkel der er 90 grader.. hvad gør jeg?


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. december 2010 af mathon

Frit valg:

                            tan(A) = a/b                          tan(B) = b/a
eller

                            cos(A) = b/c                          cos(B) = a/c

da A og B
er spidse
                            sin(A) = a/c                           sin(B) = b/c
 

                            
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2010 af PeterValberg

 cossincalc.com/

Indtast det du ved, tryk "Calculate" og få resultaterne samt udregninger :-)

Det er lige meget om trekanten er retvinklet eller vilkårlig, det finder hjemmesiden selv ud af.

det har aldrig været nemmere at regne trigonometri :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp til at finde vinkler i en retvinklet trekant!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.