Kemi

Syre-Basereaktioner

05. december 2010 af muju (Slettet) - Niveau: B-niveau

 jeg har en opgave som er nem, men er lidt forvirret over den. opgaven lyder sådan:

Husholdningseddike er en 4,8masse% opløsning af eddikesyre i vand. Beregn pH(densiteten  sættes til 1,0g/mL)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2010 af mathon

{V} L 4,8 masse% husholdningseddike
har massen

                           m = V·(1000 g/L) = {V}·1000 g

og indeholder

                           0,048·{V}·1000 g = 48·{V} g ren eddikesyre                       (svag syre)
hvilket
udgør
                           n = (48·{V} g)/(60,05 g/mol) = 0,7993·{V} mol

med den
formelle
koncentration
                          cs = n/V = (0,7993·{V} mol) /({V} L) = 0,7993 M

                          pH = (1/2)·(pKs - log(cs))
                         
pH = (1/2)·(4,76 - log(0,7993)) = 2,4


 


Svar #2
05. december 2010 af muju (Slettet)

 hvor kommer 4, 76 fra


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2010 af mathon

                  pKs(CH3COOH) = 4,79 i kemiDATAbog


Svar #4
05. december 2010 af muju (Slettet)

 hvordan ved man hvad ks er


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2010 af mathon

    Ks anvendes ikke i opgaven


Svar #6
05. december 2010 af muju (Slettet)

 det står bagerst i bogen ikk for mener nok at jeg kan se det


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. december 2010 af mathon

    ...afhænger jo af den anvendte bog ...   :-)


Svar #8
05. december 2010 af muju (Slettet)

tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: Syre-Basereaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.