Fysik

amplitude og periode

06. december 2010 af missunknow (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har foretaget mig et forsøg med svingninger i vand.

Jeg skal så finde perioden og amplituden.

jeg finder amplituden ved at sige:

A = (ymax)-(ymin)/2

så kommer det til perioden. den kan jeg finde ved at sige

T = 2π/ω

er det korrekt?

men problemet er så at jeg ikke kender ω. så den kan jeg finde ved at sige

ω = √(k/m)

er det korrekt? eller skal jeg finde vinkelfrekvensen ved at sige:

ω = √((k/m)-δ2)


Skriv et svar til: amplitude og periode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.