Matematik

Ligning

06. december 2010 af matematikhjæl (Slettet)

Er gået kold i denne ligning:

2x(3x - 4) = 2(3x^2 + 8)

Meget gerne udpensle det så det er foreståeligt.....på forhånd tak


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2010 af Anxyous (Slettet)

Gang ind i parenteserne, så vil du opdage, at nogle ting går ud med hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2010 af PeterValberg

2x(3x - 4) = 2(3x2 + 8)      gang ind i parenteserne og hæv dem

6x2 - 8x = 6x2 +16           træk 6x2 fra på begge sider af lighedstegnet

-8x = 16                        dividér med -8 på begge sider

x = -2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2010 af Konjunktiv (Slettet)

Løs den som normalt, og til sidst er der nogle der går ud med hinanden.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.