Matematik
Eksponentiel differentialligning
Hej
Jeg er blevet bedt om at opstille en differentialligning og løse denne for nedbrydning af hash. Har prøvet mig frem, og vil gerne have kommentar til om det er rigtigt udført?
I samme opgave bliver jeg bedt om at finde interval for funktionen, hvad vil det sige??
dH/dt= -k·H
∫(dH/dt )dt= ∫-k·dt+C
H=e c+kt = ec · e-kt
Konstanten ec bestemmes ved indsættelse af t=0 giver H(0)=ec, så
H = H0· e-kt
Svar #1
06. december 2010 af dnadan (Slettet)
Det ser OK ud, men hvad er H? Mængden af Hash? I så fald må der integreres over H0(mængde Hash ved start) til H(mængde Hash ved tiden t), ved integralet til højre må der integreres fra 0(start tidspunkt) til t(sluttidspunkt).
Svar #3
07. december 2010 af dnadan (Slettet)
dH/dt= -k·H <=>
∫H0H1/H dH = -k∫0t k dt <=>
ln(H/H0)=-kt <=>
H/H0=exp(-kt) <=>
H=H0*exp(-kt)
Så har du vist, at der til tiden 0 er indeholdt H0 Hash i blodet, og der til tiden t er H Hash i blodet.
Skriv et svar til: Eksponentiel differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
