Matematik

Vektorer.

06. december 2010 af Hannampoulsen92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Heej :)


Jeg sidder her med en matematikopgave, som jeg tvivler er korrekt. Kan nogen hjælpe mig??? :)

I et koordinatsystem er givet vektorerne

a= (2 5)            og     b= (3 4)         ( altså  a1 = 2 , a2 = 5 , b1 = 3   og   b2 = 4 )

Spørgsmålene er som følgende:

1) Beregn et gradtal for vinklen mellem a og b. (Det fik jeg til at være 15,6º som resultat.)

2) Beregn arealet af det af a og b udspændte parallellogram. (Kan det passe, at resultatet er -7?????)

Kan nogen sige mig om disse resultater er korrekte??? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

1) Jeg får vinklen til 15,068º .

2) Arealet kan ikke være negativt. Arealet af det udspændte parallelogram er

A = |ab^| = |-8+15| = 7


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2010 af peter lind

Du har sandsynligvis beregnet determinanten. Du skal huske at arealet af parallellogrammet er den numeriske værdi af determinanten.


Svar #3
06. december 2010 af Hannampoulsen92 (Slettet)

Ja, jeg har beregnet determinanten.. :) Hovsa.. :)

Men 1000 tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Vektorer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.