Matematik

Optimering af hegn.

07. december 2010 af [email protected] (Slettet) - Niveau: B-niveau

En landmand har 100 meter hegn til at lave en rektangulær indhegning til en hest. Bestem indhegningens bredde og længde, så arealet bliver så stort som muligt.

Jeg har altså

O = 2y+2x -> 100=2y+2x

A = x*y

Hvad gør jeg? PÅ forhånd tak!
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at omkredsne skal have en fast værdi, 100m, til at isolere f.eks. længden y, der indsættes i udtrykket for arealet A, der således bliver en funktion af x alene. Find maksimum for funktionen A(x) .

Det vil nok ikke overraske, at af alle mulige rektangler med samme omkreds er kvadratet det rektangel, der har størst muligt areal.


Skriv et svar til: Optimering af hegn.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.