Matematik

reducering af udtryk. matematik C

07. december 2010 af mr.troublemaker (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej derude. 

jeg har et udtryk der hedder

 (2x+y)2-(x2 - 4y2+xy)+1

jeg er ikke så interesseret i resultatet, mere udregningsmåden. Findes der en der kan vise det?

tak på forhånd dér


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2010 af Anxyous (Slettet)

1: Brug kvadratsætningen til at gange den første parentes ud.

2: Ophæv den anden parentes (husk at ændre fortegn, da der står minus foran!).

Resten burde du selv kunne klare ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2010 af beriksen (Slettet)

Kig på ét led af gangen.

(2x+y)^2 = 4x^2 + y^2 + 4xy

4x^2 + y^2 + 4xy - x^2 + 4y^2 - xy +1

(husk at der står minus foran parantesen, og derfor at fortegnene indeni den ændres)

3x^2 +5y^2 + 3xy + 1

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2010 af pige24 (Slettet)

(2x+y)"2=(2x+y).(2x+y)=(2x.2x)+(2x.y)+(2x.y)+(y.y)  =4x"2+2xy+2xy+y"2=      4x"2+4xy+y"2

Man ganger altså hvert led i parentesen.

Spørg hvis der er, noget du ikke forstår.

God dag til dig.


Svar #4
07. december 2010 af mr.troublemaker (Slettet)

 bare for at ha' alt på det rette:

hvad er resultatet så? (-:
 

mange tak for alle henvendelserne, det gør hjertet varmt!!


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 #4:

Hvad har du selv fået?


Svar #6
07. december 2010 af mr.troublemaker (Slettet)

 3x2+5y2+3xy+1 er mit umiddelbare resultat


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. december 2010 af Anxyous (Slettet)

#6:

Det får jeg det også til ;)


Skriv et svar til: reducering af udtryk. matematik C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.