Matematik
Den rette linje
23. april 2005 af
spiderwebby (Slettet)
Hejsa
Kan nogen hjælpe mig videre med følgende opgave:
I et koordinatsystem er givet vektorerne_
a=(2 over -5) , b=(-6 over 4) og
c=(11 over 0)
Vektorerne a og b udspænder et parallelogram. Bestem arealet (dette ved jeg såmænd godt hvordan man gør).
Men hvordan gør jeg følgende:
1. Beregn længden af hver af diagonalerne i parallelogrammet.
2. Bestem tallene s og t, således af vektor c= sa+tb
Kan nogen hjælpe mig videre med følgende opgave:
I et koordinatsystem er givet vektorerne_
a=(2 over -5) , b=(-6 over 4) og
c=(11 over 0)
Vektorerne a og b udspænder et parallelogram. Bestem arealet (dette ved jeg såmænd godt hvordan man gør).
Men hvordan gør jeg følgende:
1. Beregn længden af hver af diagonalerne i parallelogrammet.
2. Bestem tallene s og t, således af vektor c= sa+tb
Svar #1
23. april 2005 af Epsilon (Slettet)
1. Vink: Indse, at diagonalerne i parallelogrammet er vektorerne
a + b hhv. a - b
2. Du skal skrive c som en linearkombination af a og b;
c = sa + tb
Skriv denne ligning ud i koordinater og løs det resulterende ligningssystem i to ligninger med to ubekendte (s, t).
//Singularity
a + b hhv. a - b
2. Du skal skrive c som en linearkombination af a og b;
c = sa + tb
Skriv denne ligning ud i koordinater og løs det resulterende ligningssystem i to ligninger med to ubekendte (s, t).
//Singularity
Svar #2
25. april 2005 af Ninao (Slettet)
Til 1. længden af diagonalerne.
Ved ikke om det er til hjælp nu, men ellers kunne du bare sige vektor(ab)=(-6-2,4-(-5))=(-8,9) og finde længden af den hvilket er sqt((-8)^2+9^2) og så gøre det samme med vektor(ac) husk c's koordinater skal først.
Ved ikke om det er til hjælp nu, men ellers kunne du bare sige vektor(ab)=(-6-2,4-(-5))=(-8,9) og finde længden af den hvilket er sqt((-8)^2+9^2) og så gøre det samme med vektor(ac) husk c's koordinater skal først.
Skriv et svar til: Den rette linje
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
