Matematik

HJÆÆÆLP! SKAL LÆSES!!!

07. december 2010 af STX2010 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Min opgave lyder således:

Et firma yder i en vis periode en rabat på 10%. Når firmaet laver regningen, kan rabatten trækkes fra før eller efter at momsen lægges til. Betyder det noget for køberen hvilken rækkefølge det sker i?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2010 af PeterValberg

 overvej om det er mest fordelagtig med:

rabat fratrækkes først, derefter påregnes moms

Rabatpris = (pris·0,9)·1,25 = ?

eller

moms påregnes først, derefter fratrækkes rabat

Rabatpris = (pris·1,25)·0,9 = ?

Er der ikke noget med faktorernes orden ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2010 af IReallyNeedHelp (Slettet)

.. ^ undskyld skrev i det forkerte indlæg


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 #2:

Man trækker ikke momsen fra. Momsen er 25 % af prisen på varen ekskl. moms, og udgør 20 % af prisen inkl. moms.

Redigeret: Ligegyldigt, kan se du har rettet ;)


Svar #4
07. december 2010 af STX2010 (Slettet)

#1
 

Jeg forstår ikke.. hvor har du fået de 0,9 fra? (-:


Svar #5
07. december 2010 af STX2010 (Slettet)

#3
 

 #2:

Er det til mig du snakker? (-:


Svar #6
07. december 2010 af STX2010 (Slettet)

#2
 

Hvad?? :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 #6:

#2 havde skrevet noget, men slettet det igen ;)

0,9 stammer fra, at prisen efter 10 % rabat svarer til 90 % af prisen uden rabat. Man kan finde 90 % af noget ved at gange med 0,9.


Svar #8
07. december 2010 af STX2010 (Slettet)

#7
 

 #6:

#2

Når okay (-;

Aha.. er ved at være lidt med i kampen igen, nu ka jeg huske min lærer fortalte det engang.. men det som om ordene flyver ind i det ene øre og ud igen af det andet.. :D

Men vil det så sige det er ligemeget  hvilken rækkefølge det sker i?


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. december 2010 af PeterValberg

 Ja, faktorernes orden er lige gyldige  (pris·1,25)·0,9 = (pris·0,9)·1,25

det er altså ikke så nemt at snyde med momsen :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #10
07. december 2010 af STX2010 (Slettet)

Nåååååår!    Tak for hjælpen! :D


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. december 2010 af PeterValberg

 Jeg kan næsten høre dig sige "Nååååååår" :-) det er noget af det bedste, man som underviser kan høre fra eleverne :-)

God jul :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #12
07. december 2010 af STX2010 (Slettet)

Jo tak, I lige måde :D


Skriv et svar til: HJÆÆÆLP! SKAL LÆSES!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.