Matematik

Linjens ligning

08. december 2010 af Anonymious (Slettet)

Opgave:
Bestem ligningen for den rette linje, der går igennem punktet A (10,2) og har hældningsvinklen 26,56o.

I den forbindelse skal det siges at centrum for cirklen C er (2,3) og radius er 5.

Er fuldstændig lost, nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. december 2010 af PeterValberg

 A(10,2) er ét kendt punkt på den rette linje

benyt oplysningen om vinklen (vi kalder den v) til at bestemme stigningstallet, - udnyt at:

vinklen v = tan-1(a/1) = tan-1(a)     hvor a er hældningskoefficienten til den rette linje

du får ved omskrivning at a = tan(v)

dermed har du et punkt mere B(10+1; 2+a) = (11; 2+a)

husk at indstille CAS værktøj til at regne i grader

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2010 af klimasven (Slettet)

Eller y=a(x-10)+2 hvor du har fundet a i #1


Svar #3
08. december 2010 af Anonymious (Slettet)

 Tusinde tak for hjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2010 af PeterValberg

 det var da så lidt :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Linjens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.