Matematik

Ligning

08. december 2010 af pilovich (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skriver sådan på min lommeregner:

 Solve(2,22 = 1,5 * sin(X) + 3,52,x)|x<2*2PI and x>0

Den siger x=5,2349

Det er også rigtig, mit spørgsmål er så bare, hvordan finder jeg frem til dette tal uden min elskede solve?

Jeg gør sådan:

2,22 = 1,5 * sin(X) + 3,52,x

sin^-1((2,22-3,52)/1,5)=X

-1,048 = X

Hvad gør jeg galt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2010 af peter lind

Den ligning kan ikke løses med håndkraft. De du gør galt er at erstatte 3,52x med 3,52


Brugbart svar (2)

Svar #2
08. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Du har sat maskinen til at udelukke den negative rod - derfor serverer den præcis den samme, men + 2π.

Så begge dele er korrekt ;-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2010 af Krabasken (Slettet)

> # 1

Lad dig ikke forvirre af "3,52,x"

",x" er en del af programmeringen som beder om at få ligningen løst mht. x ;-)


Svar #4
08. december 2010 af pilovich (Slettet)

 Tusind tak Krabasken


Svar #5
08. december 2010 af pilovich (Slettet)

 Jeg har nu et nyt prolem, 

Min ligning ser nu således ud; 

2,22 = 1,5 * sin(0,4833 * t + 5,24) + 3,52

Min opgave er nu at isolerer t - skal gerne få et resultat der hedder 0 eller 13?

Jeg prøver således:

(sin^-1((2,22-3,52)/1,5))/0,4833) - 5,24

hvad gør jeg galt det?


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. december 2010 af Krabasken (Slettet)

1,5*sin(0,4833*t+5,24) = 2,22-3,52 = -1,3

sin(0,4833*t+5,24) = -1,3/1,5 = 0,86666666...

0,4833*t+5,24 = -1,048481505

0;4833*t = -1,048481505-5,24 = -6,288481505

t = -6,288481505/0,4833 = -13,0115 ;-)


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.