Matematik

brøker

08. december 2010 af line112 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

heeij,

jeg kan ikke rigtige huske hvordan man pluser brøker.

jeg har prøvet mig frem fik følgende resultater. Men ved ikke om det er rigtigt

A) 19 1/8 + 6 2/3                                =  25 19/14

B) 56 - 8 4/9                                       = 20

C) 5 2/7 • 14                                        = 518


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2010 af pige24 (Slettet)

se her

Sådan gør du.

5 2/7.14

5 2/7=2/7+35/7=37/7

37/7 gange med 14  37.14/7=518/7=78

Jeg gangede først med 37 og dividerede så med 7

Den skulle gerne give 78

Er 60% sikker

God dag til dig.


Svar #2
08. december 2010 af line112 (Slettet)

men er de første to rigtige


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#1

C) Det er korrekt, at 5 2/7 = 37/7 . Men

(37/7)·14 = 37·(14/7) = 37·2 = 74

A) 19 1/8 + 6 2/3 = 19 + 6 + 1/8 + 2/3 = 25 + 1·3/(8·3) + 2·8/(8·3) = 25 + (3+16)/24 = 25 19/24

B) 56 - 8 4/9 = 56 -8 -(4/9) = 48 -(4/9) = 47 + 1 -(4/9) = 47 + (9/9) -(4/9) = 47 + (9-4)/9 = 47 5/9


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2010 af pige24 (Slettet)

19 1/8 + 6 2/3

1/8+152/8=153/8

18/3+2/3=20/3

153/8+20/3=619/24=25+19/24

56-8 4/9=428/9


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2010 af pige24 (Slettet)

Nå undskyld Andersen jeg så ikke du skrev.


Skriv et svar til: brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.