Fysik

Kræfter.

10. december 2010 af Wolfgang9 (Slettet)

Hvilke kræfter tænker mine lærere på, når de spørger:
"Gør rede for de kræfter der virker på ladede partikler i bevægelse i hhv. elektriske og magnetiske felter"?

Jeg har læst om Lorentzkraften, men det fungerer jo i et magnetiske felt, hvor der bliver tilsendt strøm, altså et elektromagnetisk felt, så jeg er i tvivl om, hvad det er mine lærere tænker på ved dette spørgsmål.

På forhånd tak :).


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2010 af klingest (Slettet)


Svar #2
10. december 2010 af Wolfgang9 (Slettet)

Jeg kan ikke se noget svar? Ö


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2010 af mathon

        kraft                  elektrisk felt          magnetisk felt

                    =            q·E             +         q·v x B


Svar #4
10. december 2010 af Wolfgang9 (Slettet)

kunne jeg evt. få ord på? Jeg har mødt begge formler, men jeg forstår ikke umiddelbart min problemstilling, som jeg skal besvare ifm. SRP'en. Hvad menes der præcist med kræfter? Og hvordan kan jeg tale om kræfter for hvert felt når det gælder for begge felter? :/ Begge hører jo under emnet elektrodynamik, så jeg har svært ved at skille dem ad.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2010 af mathon


        kraft                  elektrisk felt       

                    =            q·E           


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. december 2010 af mathon


        kraft                          magnetisk felt

                    =                     q·v x B


Skriv et svar til: Kræfter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.