Matematik

MAPLE og vektorer

10. december 2010 af bemil (Slettet)

Hej

Jeg vil gerne have Maple til at tegne en vektor for mig.

Hvordan får jeg den eksempelvis til at lave en pil fra (2,7) til (5,12)?

Og hvis jeg gerne vil have 2 vektorer i samme koordinatsystem, hvordan kan jeg så kombinere ovenstående med: fra (0,0) til (3,5).

På forhånd tak for hjælpen

Mvh Emil


Brugbart svar (3)

Svar #1
10. december 2010 af pensionist (Slettet)

> with(plots);

with(plottools);
> l1 := arrow([0, 0], [3, 5], .2, .4, .1, color = green);

l2 := arrow([2, 7], Vector([5, 12]), .2, .4, .1, color = red);
> display(l1, l2, axes = frame);
 


Svar #2
10. december 2010 af bemil (Slettet)

 Mange tak for hjælpen.

Hvad betyder de 3 tal efter koordinaterne?


Brugbart svar (3)

Svar #3
10. december 2010 af pensionist (Slettet)

Det har at gøre med hvordan Maple tegner pilene. Se plottoools[arrow] i Maple's Help.


Svar #4
10. december 2010 af bemil (Slettet)

 Jeg kan ikke lige finde det. Hvad skal jeg gøre for at få tyndere linjer?


Brugbart svar (3)

Svar #5
10. december 2010 af pensionist (Slettet)

Første tal bestemmer pileskaftets tykkelse, prøve at sætte det lig 0,01

Andet tal bestemmer bredden af pilen.

Tredie tal bestemmer pilens længde i forhold til vektorens længde.


Svar #6
10. december 2010 af bemil (Slettet)

 mange tak


Svar #7
13. december 2010 af bemil (Slettet)

Hvis jeg gerne vil have Maple til at lave et punkt, hvad skriver jeg så?

Hvis jeg eksempelvis gerne vil markere et punkt på en funktion. Kunne være i (3,2)...


Brugbart svar (2)

Svar #8
13. december 2010 af pensionist (Slettet)

> with(plots);
> pointplot({[0, 1], [1, -1], [3, 0], [4, -3]}, axes = boxed);


> pointplot([[0, 1], [1, -1], [3, 0], [4, -3]], color = [red, green, black, blue], axes = boxed);

god fornøjelse.


Svar #9
13. december 2010 af bemil (Slettet)

Du er super!

Mange tak for det.

Er der en måde at regulere størrelsen på på?

Venlig hilsen Emil


Brugbart svar (2)

Svar #10
13. december 2010 af pensionist (Slettet)

Højreklik på plot og vælg symbol og/eller symbol size.


Svar #11
13. december 2010 af bemil (Slettet)

 ;-)

Glædelig jul!


Brugbart svar (2)

Svar #12
13. december 2010 af pensionist (Slettet)

I lige måde, håber svarene var brugbare ;-)


Skriv et svar til: MAPLE og vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.