Fysik

Omregning af s(t) til s(t)=v_m*t

11. december 2010 af Ghanilia (Slettet)

Hej :)

Jeg har bl.a. læst at "s(t)= (1/2)*g*t^2 + vo*t" kan omregnes til "s(t)=v_m*t" på følgende måde:

s(t) = (1/2)*g*t^2 + vo*t
       = (1/2)*(g*t)t + vo*t
       = (1/2)*(v-vo)t + vo*t
       = (1/2)[(v-vo)+2vo]t
       = [(v+vo)/2]t 
       = v_m*t

Jeg synes dog ikke at det andet lighedstegn stemmer idet at "(g*t)t = gt*t^2 = g*t^3" og ikke "g*t^2".
Er det korrekt? Desuden forstår jeg ikke hvad der sker fra 4.-5. lighedstegn.
Hvis ovenstående er forkert, ville det være dejligt med en forklaring :)

På forhånd tak
Ghanilia


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2010 af peter lind

(gt)t = g*t2.

Derimod er det 3. lighedstegn forkert. Det skal give ½(v+v0)t -½v0t + v0t


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2010 af mathon

det er helt korrekt

       da
                             g = (v-vo)/t
og dermed
                             g·t = (v-vo)
samt
                             (1/2)·g·t2 = (1/2)·(g·t)·t = (1/2)·(v-vo)·t
 


Svar #3
11. december 2010 af Ghanilia (Slettet)

Ok, det forstår jeg klart nu. tak !

Dog kan jeg ikke helt forstå hvad der sker fra 4. til 5. lighedstegn, altså: (1/2)[(v-vo)+2vo]t = [(v+vo)/2]t.
Det ville være fantastisk, hvis nogen ville forklare dette :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2010 af mathon

            (1/2)[(v-vo)+2vo]·t  = (1/2)[(v+vo)]·t = (v+vo)·t
                                                                         2
 


Skriv et svar til: Omregning af s(t) til s(t)=v_m*t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.