Fysik

Bevægelsesligningerne

11. december 2010 af Ghanilia (Slettet)

Hej

I en opgave bedes jeg fremvise formlen:
y = - (g/2v20x) * x2 + (v0y/v0x)*x

... ud fra følgende 2 bevægelsesligninger ved bl.a. at isolere t i 1) og indsætte i 2):

1) x(t)=vx0t+x0
og
2) y(t)=-(1/2)gt2+vy0t+y0

Kan nogle fremvise det?
Tusinde tak ! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Isoler t af 1):

t = (x-x0) / vx0

og indsæt det i 2)

y = -(1/2)g·(x-x0)2 / vx02 +vy0·(x-x0) / vx0 + y0

Sætter man x0 = y0 = 0, fremkommer dit ønskede resultat.


Svar #2
11. december 2010 af Ghanilia (Slettet)

Jeg takker mange gange hr. Andersen.. :)


Svar #3
12. december 2010 af Ghanilia (Slettet)

Jeg tænkte om ikke det kunne forklares hvad Vxo og Vy0 er i denne sammenhæng og hvilken enhed de måles i?

Tusinde tak igen igen


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du kan se, at det er hastigheden til tiden t = 0.


Skriv et svar til: Bevægelsesligningerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.