Matematik

differintiering

12. december 2010 af smilme (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kan ikke finde ud af at differintere F"(x)= 92 x + 4830/x

Jeg får det til: 92-4830/xpå lommeregnen, men jeg vil gerne have en forklaring til det.

Vil blive glad hvis nogen hjalp mig med det.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. december 2010 af peter lind

Brug at (xn)' = n*xn-1 fog 1/x = x-1


Svar #2
12. december 2010 af smilme (Slettet)

men hvorfor får jeg x2 og minus


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. december 2010 af mathon

    F '(x) = 92 + 4830·(-1/x2) = 92 - (4830/x2)


Svar #4
12. december 2010 af smilme (Slettet)

jeg skal finde f"(x) = 0 dvs f"(x): 92 - (4830/x2) = 0

Vil du ikke hjælpe mig med den???


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. december 2010 af NejTilSvampe

 92 = 4830/x^2

92x^2 = 4830 => x = ?


Svar #6
12. december 2010 af smilme (Slettet)

 x er  7,24569


Svar #7
12. december 2010 af smilme (Slettet)

tusind tak for hjælpen :) og have en god aften.


Skriv et svar til: differintiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.