Matematik

mat spm

24. april 2005 af xyz (Slettet)
jeg har en funktion: f(x)=3x^4-2,5x^2

jeg skal benytte grafregneren til at løse ligningen f(x)=-0.1, men får kun 2 løsninger...

der må være en dobbeltrod eller flere rødder.. men er det så x=0 der er dobbeltrod?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2005 af frodo (Slettet)

ja, det er ihvertfald forkert.

Der er ingen dobbeltrødder, såå

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2005 af frodo (Slettet)

hvordan gør du på grafregneren?

Svar #3
24. april 2005 af xyz (Slettet)

Ja det kan man da sagtens..
F2-løs... hvis du har en TI-89.. men jeg skal skrive noget som argumentation...

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2005 af Waterhouse (Slettet)

Du kan da bruge den gamle metode med at sætte t=x^2, hvis du vil undgå at rode for meget med grafregneren.

Svar #5
24. april 2005 af xyz (Slettet)

ja det kan jeg, men der står jo at jeg skal benytte grafregneren...hmm

Svar #6
24. april 2005 af xyz (Slettet)

er der ikke andre der har gode idéer?

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. april 2005 af sontas (Slettet)

y= 3x^4-2,5x^2
y1 =1(x) = -0,1

du kan indtegne begge grafer,
f(x) = -0,1 er jo sådan set en funktion og derved kan du finde skæringspunktet mellem den vandrette linje og grafen for f(x) ved hjælp af calc intersect.

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. april 2005 af sontas (Slettet)

#7 hovsa det der 1(x) skulle ikke stå der.

Skriv et svar til: mat spm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.