Matematik

Cosinus og sinus og fart

13. december 2010 af destijl (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej!

Jeg har et spørgsmål, som handler om jævn cirkelbevægelse i matematik. Jeg er ved at finde hastigheden, i en jævn cirkelbevægelse og ser, at der i min kilde står

|v(t)|=√((-sin(t) )^2+(cos(t) )^2 )=√((cos(t) )^2+(sin(t) )^2 )

Hvordan kan det være, at minustegnet forsvinder foran sin fra første til andet rodtegn?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2010 af Matkaj

Fordi det er sat i anden (minus gange minus giver plus). På samme måde som at (-3)^2=3^2


Svar #2
13. december 2010 af destijl (Slettet)

 Okay, jeg har gennemskuet det nu, tak for hjælpen! Det er lidt lettere at kigge på et eksempel, hvor centrum ikke er (0,0) for at indse det, end at kigge på enhedscirklen


Skriv et svar til: Cosinus og sinus og fart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.