Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Beregn tabet af mekanisk energi ved friktion

13. december 2010 af Andersgaardboe (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har et spørgsmål, til hvordan man beregner tabet af mekanisk energi ved friktion.
Jeg har 2 glas med hver 1dl. væske, den ene er med alm. vand den anden er med sirup.
Vands viskositet er 0,001002 [Pa. s] mens viskositeten for sirup er 2,5[Pa. s].
 

Jeg slap en mønt på overfladen af væskerne og tog tid, indtil mønten landede på jorden.
For vand tog det under et sek. mens det for sirup tog 7,2 sek.
 

Hvordan regner jeg det ud=?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2010 af mathon

Stokes Lov


Svar #2
13. december 2010 af Andersgaardboe (Slettet)

Tak for hjælpen det hjalp virkelig meget, men nå jeg så har beregnet Fgnid = 0,0003036

Hvordan får jeg så trukket det fra hastigheden som jeg har beregnet til 2,143 m/s.=?


Skriv et svar til: Beregn tabet af mekanisk energi ved friktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.