Matematik

ligning for tangenten

13. december 2010 af Nennaz (Slettet)

Hey jeg har en opgave der lyder:

I et koordinatsystem har en parabel ligningen
y=x^2
bestem en ligning for tangenten t til parablen i punktet P(1,1)
en cirkel har ligningen x2+y2 – 4x + 4y +3 = 0
bestem centrum og radius for cirklen
vis at parabeltangenten t også er tangent til cirklen.
 

håber der er nogle der kan hjælpe mig, på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2010 af PeterValberg

---------------------------------------
FØRSTE DEL AF OPGAVEN
---------------------------------------

Af de givne oplysninger ses:   

f(1) = 1

Bestem f'(x)
Bestem f'(1)

Indsæt i tangentlligningen

y = f(x0)(x-x0) + f(x0)

hvor x0 = 1 (punktets x-koordinat)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.