Matematik

parabel

13. december 2010 af Nennaz (Slettet)

Hej

jeg forstår simpelthen ikke denne her opgave.

En parabel har ligningen y=2x2 – 3x -2
Punkterne A og B ligger på parabelen og har førstekoordinat henholdsvis 0 og 2. bestem en ligning for parabeltangenten i B. bestem et Grad tal for en af vinklerne mellem de to parabeltangenter.
 

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2010 af mette48 (Slettet)

Find koordinaterne til A og B

Find f'(x) og derefter høldningen for tangenterne i A og B

indsæt a=f'(0) samt As koordinater i y=ax+b og isoler b


Svar #2
13. december 2010 af Nennaz (Slettet)

hvordan finder jeg koordinaterne til A og B??

du skriver jo kun hvad jeg skal finde, men det hjælper stadig ikke helt på at jeg er lost og ved ikke hvordan jeg skal begynde?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2010 af mathon


                                 f '(x) = 4x - 3

                                                         f '(0) = 4·0 - 3 = -3             f(0) = 2·02 - 3·0 - 2 = -2

                                                         f '(2) = 4·2 - 3 = 5              f(2) = 2·22 - 3·2 - 2 = 0

   tangenten i (xo,yo) danner
   med den positive x-akse
   vinklen bestemt af
                                                         tan(V) = f '(xo)


Svar #4
13. december 2010 af Nennaz (Slettet)

hvordan finder jeg tan(V) og f´(x0) ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2010 af mathon

tangenten i (0,-2)
     har hældningsvinkel
                                              V = tan-1(-3) = -71,6º

tangenten i (0,-2)
     har hældningsvinkel
                                              V = tan-1(5) = 78,7º

mellemliggende vinkel
                                              δ1 = (78,7º - (-71,6º)) = 150,3º
eller supplementvinklen
                                              δ2 = 180º - 150,3º = 29,7º


Skriv et svar til: parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.