Projektopgaven (9. kl.)

9 Klasse Projekt, - Mennesket - Påvirkning. Socialicering

13. december 2010 af Jakob1995 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Davs, jeg står her og skal lave projekt efter nytår. Så ville lige høre om i kunne komme med nogen forslag, osv.

Det vi har tænkt over indtil videre er, Lave en personliste på 4 personer.


- En weekendnarkoman der godt kan lide at gå i byen og feste, han er skilsmisse barn og bor hos sin mor der næsten aldrig er hjemme. Her har vi ikke et spørgsmål til endnu


- En indvandrer. Han respektere kun sin religion når han er med familien, ellers render han rundt og laver ballade (Gellerup-typen), Her vil vi komme ind på hvor vigtigt forældrenes rolle er.


- En der er rigtig kvik i skolen. Han bor i en kernefamilie med søskende og begge forældre sammen. Her vil vi komme ind på den sociale arv.


- En ungdomskriminel, han bor alene og er faldet i de forkerte rammer. Her kommer vi ind på hvorvidt mennesket er godt eller ondt.

Vores idé til produkt er en film. Hvor vi simpelthen filmer personerne i deres miljø, og så optager vi lydspor over hvor vi siger nogen facts og mere. Vi har ca 30min til hele fremlæggelsen
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2010 af hjort8D (Slettet)

Ungdomskriminel og om et menneske er godt eller ondt er måske lidt hårdt. Måske det ville være en god idag at fokusere på den sociale arv igen her - lav en sammenligning, fx. Den sociale arv kan både være positiv og negativ.

Ellers kunne det være sjovt, hvis I viste ham den kriminelles familie som en kernefamilie og så viste at den sociale arv nogle gange ikke holder stik. 

Jeg ved ikke helt hvad jeres opgave går ud på, så det er svært at skrive præcist.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. december 2010 af hjort8D (Slettet)

 #1

Ungdomskriminel og om et menneske er godt eller ondt er måske lidt hårdt. Måske det ville være en god idé* at fokusere på den sociale arv igen her - lav en sammenligning, fx. Den sociale arv kan både være positiv og negativ.

Ellers kunne det være sjovt, hvis I viste ham den kriminelles familie som en kernefamilie og så viste at den sociale arv nogle gange ikke holder stik. 

Jeg ved ikke helt hvad jeres opgave går ud på, så det er svært at skrive præcist.

rettelse


Svar #3
14. december 2010 af Jakob1995 (Slettet)

Det er meningen det skal være en trist/barsk film, eller i hvert fald den umiddelbare idé


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. december 2010 af linekr (Slettet)

Jeg synes i spiller meget på fordomme. Hvad betyder en Gellerup type? Og lad vær med at anvende betegnelse indvandrer. Det hedder etnisk minoritet, nydansker eller person med anden etnisk baggrund. Hvorfor ikke netop gøre det interessant ved at bryde op med fordommene. At weekendnarkoman kommer fra kernefamilien og den kvikke dreng kommer fra skilsmisse familien og den enlige mor. Er det fiktive personer, I vil bruge til filmen?

Og jeg synes ligesom  hjort ikke, at I kan tale om mennesket som ondt eller godt. Særligt ikke  når det handler om at være kriminel. Men I kan tale om uhensigtsmæssige handlinger eller asocial adfærd.

Men hvad er det egentlig I vil frem til? Hvad er problemet eller det interessante i det her?


Svar #5
29. december 2010 af Jakob1995 (Slettet)

For at se hvordan man bliver påvirket, og hvem man bliver påvirket af.
Man kunne godt lave den sådan de begreber "vi" kender som den sociale arv osv. Men vi har afleveret problemformuleringen så vi sidder nærmest fast i hvad retning vi skal gå nu.

Men meningen har også været at vi skal modbevise nogen fordomme, konflikt og det der.

Problemformulering
Hvordan bliver vi, de mennesker vi er? Det vil vi undersøge gennem begreberne dobbeltsocialisering og tertiær socialisering. Hvor stor en rolle spiller den sociale arv i vores socialisering? Hvor vigtigt er det for vores socialisering – at vi har de rigtige venner?
Under tertiær socialisering vil vi ikke fokusere på reklamernes påvirkning. Primær socialisering vil vi heller ikke beskæftige os med, da vi lever i et samfund, hvor forældrene er meget på arbejde.

- Svarer først nu pga ferien.
 


Svar #6
29. december 2010 af Jakob1995 (Slettet)

Og det er fiktive personer så alt kan ske. Kom gerne med idéer der kunne gøre dette interessant


Skriv et svar til: 9 Klasse Projekt, - Mennesket - Påvirkning. Socialicering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.