Matematik

optimering

13. december 2010 af LisbethK (Slettet)

Håber I kan hjælpe:

Driften af et bestemt skib koster fast 20000 $ i timen, hvortil kommer udgiften til brændstof. Når skibet sejler med en konstant fart v (sømil pr. time), er udgiften til brændstof 2*v^3 $ i timen.

Hvilken fart skal skibet holde, hvis de samlede udgifter pr. sømil skal være mindst mulige?

Er i tvivl om, hvordan jeg finder v, da jeg jo først skal bestemme, hvornår udgiften er mindst.


Svar #1
13. december 2010 af LisbethK (Slettet)

 Er i tvivl om, hvordan jeg finder v, da jeg jo først skal bestemme, hvornår udgiften er mindst.


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. december 2010 af NejTilSvampe

 O(τ) = ( 20.000$/t + 2v^3 $/t) * τ 

hvor τ er tiden i timer.

dO / dτ = 20.000 $/t + 2v^3 $/t = 0 <=> v = ?

sådan forstår jeg opgaven ihvertfalde.


Svar #3
13. december 2010 af LisbethK (Slettet)

 Tak for svaret. Men kan oplyse at resultatet skal blive 17,1 sømil pr. time, og det kan jeg ikke få det til.


Skriv et svar til: optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.