Kemi

grænseværdien ppm i et lokale

14. december 2010 af ProMaster (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Halløj

Jeg har et spørgsmål angående min udregning af min grænseværdi. Jeg har et rum på godt og vel 300 M^3.

Heri skulle jeg udføre et forsøg med chlorgas, men opdagede at stinkskabet ikke fungerede og derfor syntes jeg det var interessant at beregne, hvor mange ppm af chlorgas der ville ha' været i rummet, hvis jeg var begyndt.

Følgende reaktion skulle finde sted:

10Cl- + 2MnO4- + 16H+ --> 2Mn2+ + 5Cl2 + 8H2O, hvoraf jeg brugte 10,35 g KMnO4

Så har jeg beregnet stofmængden af KMnO4: n = m/M = 10,35 g / 158,03 g/mol = 0.065 mol

Da KMnO4 er den begrænsende faktor må stofmængden af Cl2 være = 2.5*0.065g = 0.164 mol (ganger med 2.5 pga. forholdet mellem MnO4 og Cl2 er 2 : 5???). 

Herefter finder jeg stofmængden af luftmolekylerne i et 300m^3 rum:

nluft = V / Vluft = 300*1000L / 24,1 L/mol = 12448,1 mol

Nu kan jeg så beregne ppm af dichlor i lokalet:

(0.164 mol / 12448.1 mol)*106 = 13,15  ppm dichlor  

ER DETTE RIGTIGT???


Svar #1
14. december 2010 af ProMaster (Slettet)

 ingen hjælp at hente? 


Svar #2
14. december 2010 af ProMaster (Slettet)

 INGEN DER KAN HJÆLPE OVERHOVEDET?????


Skriv et svar til: grænseværdien ppm i et lokale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.