Matematik

Differentialligning

14. december 2010 af SimonBerner (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har fået stillet opgaven at løse denne diferentialligning:

m*x´´(t)+k*x(t)=0

Jeg føler mig ret meget på bar bund. Please hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2010 af peter lind

se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=938903


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Med q = (k/m)1/2 har ligningen formen

x''(t) = -q2·x(t)

der har løsningen

x(t) = A·cos(qt) + B·sin(qt)


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.