Matematik

Linearisering

14. december 2010 af Vandflyveren (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Håber der er nogen der vil hjælpe mig med resten af denne matematik opgave, eller fortælle mig om det jeg har lavet indtil videre er rigtigt.

På forhånd tak.

Bestem første ordens Taylor polynomiet (lineariseringen) omkring 0 for hver af funktionerne
f(x) = sin(x) og g(x) = sinh(x);
og bestem derefter grænseværdien
lim(x→0)  sin(x)sinh(x)/x^2

For funktionen f(x)
så får jeg f(0)=0
f`(x)=cos(x) f´(0)=1 og så er
p1(x)=0+1(x-0)=x

Det følgende gør vi for funktionen g(x):
g(0)=cosh(0)=1
g`(x)=sinh(x) g´(0)=0
p1(x)=1+0(x-0) =1
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Funktionen g(x) er defineret som g(x) = sinh(x), så g(0) = 0, og g'(x) = cosh(x) og dermed g'(0) = 1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2013 af karthik (Slettet)

grænseværdien af limx->0(xsin(x)/sinh(x))?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Grænseværdien kan bestemmes ved at benytte l'Hospitals regel.


Skriv et svar til: Linearisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.