Matematik

Fra v´(t) til v(t)

14. december 2010 af enist (Slettet)

Hej folkens!

Jeg har brug for en omgang go hjælp:

Jeg har V´(t): a(1-b*V)*v og har valgt konstanterne: a = 0. 7 og b = 0. 5 for at kunne tegne grafen v´(t)
Grafen blev god, men nu skal jeg tegne v(t).
Hvordan gør jeg det, for umiddelbart tænker jeg integrale. Men det funker altså ikke.

Håber i kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Skal det forstå sådan, at

v'(t) = a·(1-b·v(t))·v(t)   ?

Så er v(t) løsning til den differentialligning.


Svar #2
14. december 2010 af enist (Slettet)

Den skal kunne tegnes som en graf, det kan den vel så ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Kan du ikke venligst besvare mit spm i #1?


Svar #4
14. december 2010 af enist (Slettet)

Nej, ligningen skal blot forstås: v´=a(1-b*v)*v
ved nærmere eftertanke og skal omskrives.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det var jo også det, jeg skrev i #1. Så er det en differentialligning i v(t), som du så kan løse. Det ligner den logistiske differentialligning.


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. december 2010 af pensionist (Slettet)

"In this equation is a linear equation strugling to be free" - Arthur Mattuck

www.youtube.com/watch


Skriv et svar til: Fra v´(t) til v(t)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.