Fysik

antal atomkerner i 5 g X

15. december 2010 af VidenSøger (Slettet)

 Hej :)

Jeg skal bestemme antal atomkerner i 5 g Ra-226. Kunne nogen måske komme med et forslag til hvad man kunne gøre? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2010 af qktp (Slettet)

For Ra-226 er den standard atomare vægt 226 g/mol.Eller 1/226 mol/g. 

Der er  6,02214×1023 atomkerner pr. mol. Dermed:

1/226 mol/g *  6,02214×1023 atomkerner / mol = 2,66 * 1021 atomkerner/g.

Du siger du har 5 g:

2,66 * 1021 atomkerner/g * 5 g = 1,33*1022 atomkerner


Svar #2
15. december 2010 af VidenSøger (Slettet)

hvorfor skal man gange med 1/226 og ikke 266?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. december 2010 af qktp (Slettet)

Kig på enheden.

Du ved du har 226g/mol. Men du vil gerne have et antal mol pr. gram. Derved tager du den inverse. Altså

226g/mol  ->  1/(226g/mol) = 1/226  mol/g  =  0.0044 mol/g


Svar #4
15. december 2010 af VidenSøger (Slettet)

 #3: Ja, nu kan jeg se det! Takker

hvis jeg skal udregne antal atomer i 1 kg carbon skal jeg vel gøre dette:

1/12*(6,022*1023)=5,02*1022 

5,02*1022*1000g = 5,02*1025
 

eller er dette forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2010 af qktp (Slettet)

Jeg vil nok have sat enheder ind. Men ellers er det korrekt.


Svar #6
15. december 2010 af VidenSøger (Slettet)

 Takker :D


Skriv et svar til: antal atomkerner i 5 g X

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.