Matematik

Lommeregnerproblemer????

15. december 2010 af phinee (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hvor gammel skal en fisk være for at have nået halvdelen af maksimalvægten, dvs. 50 %.
V(t) = 12 ( 1 – e(^-0,055t )^3
Omregn procenten til decimaltal, som herefter multipliceres med værdien 12, idet det er maksimalvægten:
0,50 12 = 6,00

Herefter: solve(v(t)=6,00,t
solve(v(t)=6,00,t v(t) =

dvs. fisken skal være x år, førend den har opnået 50 % af dens maksimalvægt.
Min lommeregner vil ikke regne værdien v(t) ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2010 af PeterValberg

TI-89 eller TI-nspire ?

eller noget helt tredje

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2010 af PeterValberg

 Hvis det er TI-nspire, så se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:lommeregnerproblem.jpg

Svar #3
15. december 2010 af phinee (Slettet)

 Det er TI-89. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2010 af PeterValberg

 okay, - hæng lige på, så checker jeg op på det :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
15. december 2010 af phinee (Slettet)

Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. december 2010 af PeterValberg

 først defineres funktionen

define v(t)=12*(1-e^(-0.055*t))^3

så skal der løses for t, når v(t)=6

solve(v(t)=6,t)

det virker, - TI89 "outputter" t = 28.6987

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. december 2010 af PeterValberg

 se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
15. december 2010 af phinee (Slettet)

 ja, det fik jeg også nu. Mange tak. 

Vil du gøre mig en tjeneste? 

Hvordan differentiere man funktionen på lommeregner? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. december 2010 af PeterValberg

 Stadig TI-89 går jeg ud fra XD

Hvilken funktion? det vil gøre det lidt nemmere at vise med et "rigtigt" eksempel

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #10
15. december 2010 af phinee (Slettet)

 v(t)=12*(1-e^(-0.055*t))^3 på TI-89. 

Jeg får så mange resultater. 


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. december 2010 af PeterValberg

 se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:diff_TI89.pdf

Svar #12
15. december 2010 af phinee (Slettet)

 Så var det rigtigt. Mange tak :) 


Brugbart svar (1)

Svar #13
15. december 2010 af PeterValberg

 det var da så lidt :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Lommeregnerproblemer????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.