Fysik

SRP a-bombe og a-kræft

15. december 2010 af danhansendk (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hejsa alle sammen :)

Jeg skal lav et beregningseksmpel på energimængden der frigives både ved A-bombe sprænging og ved fredlige udnyttelse af A-kræft 

jeg har prøvet mig lidt frem, men synes det er svært 

http://img135.imageshack.us/i/fysik.png/

Jeg ved at i atomben Little Boy var der 64 Kg rent U-235 og der blive kun fissonerde 0,7 kg

men er ikke sikker på hvordan jeg udregner det rigtigt, også lidt hjælpe til fredlige udnyttelse af a-kræft

God jule


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. december 2010 af foxbat (Slettet)

Den grundlæggende forskel på bomben og reaktoren er, at man i reaktoren kontrollerer energien af de neutronerne ved at køle det radioaktive materiale, og når du sænker deres energi nok vil de ikke kunne fissionere den næste kerne de møder. Hvorimod i bomben er der taget forskellige initiativer til at fissionen skal gå så hurtigt og "ukontrolleret" som muligt. Det er det der forårsager den eksplosive forskel.

Udover det er der absolut intet galt i det forhold med little boy. Hvis du regner forholdene ud imellem M og %deltaM, så vil du se at det er ca. det samme for little boy og din egen udregning:

64 * 0,7 = 44,8

236 * 0,186 = 43,9

Det skal lige siges at den måde jeg regner forholdene her har de ingen fysisk betydning. Det er bare for at vise dig at forholdene bliver det samme.

Hvis det derimod bare er fordi du synes 0,7kg lyder som meget lidt... Så kan jeg kun sige at det er forkert 0,7kg ren energi er MEGET:

E = mC^2

E = 0,7 * 9 * 10^16 J

E = 6,3 * 10^16 J

Det er RIGTIG meget. Du kan måske selv finde danmarks energiforbrug på et år eller noget i den stil for at kunne sammenligne det med noget.


Skriv et svar til: SRP a-bombe og a-kræft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.