Matematik

ligningssystemer

15. december 2010 af mr.troublemaker (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej derude.. er gået på vildspor i en opgave.

lyder:

2x= -1 + y    og    3x-2y+4=0

har prøvet at isolerer osv, men giver decimal resultat.. virker noget mærkeligt.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2010 af Duffy

Du må vist hellere lige checke dine regninger igen, for...

x = 2 og y = 5


Svar #2
15. december 2010 af mr.troublemaker (Slettet)

 hvad er dine mellemregninger?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. december 2010 af Duffy

Ah ah, det kunne du godt lide hva'!

Jeg skal ikke lave opgaven for dig. Du lærer mere ved selv lige at checke dine regninger igennem en extra gang...

kom nu i sving


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Isoler y af den 1. ligning og indsæt i den 2. ligning til bestemmelse af x.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2010 af Duffy

Jah, eller benyt dig af de lige store koefficienters metode . . .


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. december 2010 af PeterValberg

 Eller Cramers regel (determinantmetoden) www.studieportalen.dk/Forums/ShowFile.aspx

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. december 2010 af Duffy

...eller rækkereducér echelonmatricen...


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Jo, men det er jo så simpelt, at det ikke er nødvendigt at køre alt det store skyts i stilling her.


Svar #9
15. december 2010 af mr.troublemaker (Slettet)

 pff.. har regnet den ud, svenskere :D


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. december 2010 af Duffy

SELV...troublemaker!


Skriv et svar til: ligningssystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.