Matematik

diff hjææælp haster

16. december 2010 af Walsh (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har en opgave der hedder vis at ligningen 3x-4y+2=0 er tangent til grafen for funktionen f(X)=kvr (3x-2) samt bestem koordinaterne til røringspunktet hvordan gøres dette ? 

plz hjææælp haster


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2010 af PeterValberg

 du omskriver ligningen for den rette linje til formen y = ax +b hvilket gerne skulle blive til:  y = (3/4)x + (1/2)

sæt nu f(x) = y

√(3x-2) = (3/4)x + (1/2)

løs for x

Hvis der én løsning, er linjen tangent og den fundne x er x-koordinaten til røringspunktet
find y-koordinaten ved at indsætte den fundne x i den ene ligning

Hvis der ikke kan bestemmes en værdi for x, så skærer/rører linjen ikke grafen for f

Hvis der skulle være mere end én løsning, så er den rette linje ikke tangent, men skærer grafen for f flere steder

Håber det hjælper

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: diff hjææælp haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.