Matematik

løsning af 4 ligninger med 4 ubekendte gauss-elimination

16. december 2010 af SGY08amk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg skal løse fire ligninger med fire ubekendte vha, Gauss-elimination, men er gået lidt i stå. nogle der kan hjælpe bare smule?

ligningssystemet er:

3x+4y+5z+6i=-25
5x+9y-z+2i=37
-4x+8y-11z+2i=60
17x+10y+4z-13i=27

På forhånd mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2010 af Walras

Vær lidt mere konkret med, hvad du skal have hjælp til.

Har du skrevet matricen op?

Hvor går det galt? - inkluder eventuelt dine beregninger, så vi kan se, hvor din fejl ligger


Svar #2
16. december 2010 af SGY08amk (Slettet)

Hver gang jeg prøver at løse den vha. rækkeoperationer, så går det helt galt. Kan ikke få den i den der trappeformat hvor der er et ettal i hver række.

Har skrevet både totalmatrice og koefficientmatrice op.

Det går simpelthen bare galt i udregningerne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2010 af Walras

Normalt ville jeg jo bede dig prøve igen, fordi det blot er et spørgsmål om øvelse og erfaring at kunne løse ligninger ved rækkeoperationer. Men du har givet dig selv et mere en almindelig svær ligningssystem for, så det ville næsten være trivielt at blive ved at tæske rundt i den, hvis du blot i det mindste har forstået princippet.

Se dette link som vil give dig samtlige rækkeoperationer, hvis du blot indsætter dine tal i "Transforming a matrix to reduced row echelon form". Husk, at du har 4 rækker og 5 søjler.

Ettallerne i hver række kaldes i øvrigt for initialettaller. Når en matrix er skrevet på reduceret echelonform skal den opfylde nogle bestemte betingelser, der har en hel del at gøre med disse, men det har du sikkert styr på.


Skriv et svar til: løsning af 4 ligninger med 4 ubekendte gauss-elimination

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.