Matematik

Andengradsligninger

16. december 2010 af Studerende00 (Slettet)

f(x) = -1/2x2-3x-4

nulpunkter:

a = -0,5

b = -3

c = -4

d = 1

d = (-3)2-4*(-0,5)*(-4) = 1 -> er det rigtigt udregnet??

T = (- -3/2*(-0,5) , 1/4*(-0,5) = (2,-0,5) 

Er det hele rigtigt udregnet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Diskriminanten er korrekt, men toppunktet er ikke korrekt.


Svar #2
16. december 2010 af Studerende00 (Slettet)

Vil du forklare mig, hvorfor den ikke er korrekt? :S


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Toppunktet har x-koordinaten -b/(2a) = -(-3)/(2·(-1/2)) = 3/(-1) = -3 .
Toppunktets y-koordinat er da -9/2 + 9 -4 = 1/2 .

De to rødder er x=-4 og x=-2, og toppunktet ligger midt mellem rødderne.


Skriv et svar til: Andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.