Matematik

Hjælp til opg om bestemmelse af ligning og geometri

16. december 2010 af dude1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

A)

Bestem ligningen for den linie, der går gennem punkterne (2;34) og (17;-29).
Den rette linjes ligning: y = ax + b

a = hældningskoefficienten
b = skæring med y-aksen
a bestemmes som a = (y2 - y1) : (x2 - x1)
b bestemmes som b = y1 - ax1
 

Hvilke tal skal jeg sætte ind i stedet for: (y2 - y1) : (x2 - x1) ??

B )

Trekanterne ABC og A1B1C1 er ensvinklede.
Det oplyses at b = 17, c = 19 og b1 = 25.
Beregn længden af siden c1.
 

Ved denne opgave er jeg næsten helt blank.

På forhånd mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 A).

Du har fået et koordinatsæt (x1; y1) og (x2; y2

Sådan bruger du dine punkter.

B)

Beregn forstørrelsesfaktoren.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2010 af ernst88 (Slettet)

y2=-29 y1=34 x2=17 x1=2

opg B)

b*k=b1

17*k=25

du finder så k og ganger med c så får du c1


Svar #3
16. december 2010 af dude1 (Slettet)

´Tak :)

Så den kommer til at se sådan her ud?

a = (22 - 341) : (172 – (-291))


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2010 af ernst88 (Slettet)

nej

a=(-29-34):(17-2)


Skriv et svar til: Hjælp til opg om bestemmelse af ligning og geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.