Matematik

udtryk for uendelig "annuitet" - hjælp!

17. december 2010 af howe (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Alle

Jeg sidder og kæmper med udledningen af nogle forskellige varians udtryk, til det har jeg brug for at finde den reducerede form af udtrykket i vedlagte fil: 

håber der er nogle der har lidt bedre styr på det end mig og kan forklare mig fremgangsmåden

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2010 af OhFortuna (Slettet)

Filen kan åbnes, men er ikke læselig


Svar #2
17. december 2010 af howe (Slettet)

 det var da træls; jeg prøver lige at skrive en version heri så :

y=(b^2+r^2*b^4+r^4*b^6+r^6*b^8.......r^2(1-n)*b^2n)

jeg vil mene at højresiden kan reduceres til en endelig brøk men har ikke haft held med at få det gjort....


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du kan måske se, at y/b2 er en velkendt potensrække i (br)2 .

Den vedlagte fil kan åbnes og læses i Word2010. Studieportalen ændrer tilsyneladende lidt i Microsoft's office filer, når de uploades til SP.


Svar #4
18. december 2010 af howe (Slettet)

 har lige kigget på det hertil formiddag og har tænkt at splitte op så jeg får:

y=(b^2+r^2*b^4+r^4*b^6+r^6*b^8.......r^2(1-n)*b^2n)=(b^2+b^4+b^6+b^8.......b^2n)*(1+r^2+r^4+r^6......) for det kan jeg umiddelbart løse. det får jeg til b^2 / (1+b^2) * 1 / (1+r^2)

nogen der kan bekræfte?


Svar #5
18. december 2010 af howe (Slettet)

 argh! det skal selvf være minus i stedet for plus, altså 

b^2 / (1-b^2) * 1 / (1-r^2)


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Man finder

y / b2 = ∑n=0 (b2r2)n = 1/(1 - b2r2)


Skriv et svar til: udtryk for uendelig "annuitet" - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.