Matematik

vinkel på 37 grader

18. december 2010 af jannat97 - Niveau: 8. klasse

hej.

kan i hjælpe mig med at lave en vinkel på 37 grader uden brug af vinkelmåler.

min email: [email protected]


Svar #1
18. december 2010 af jannat97

kan i hjælpe mig med at regne dette stykke ud: 6+6


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2010 af aaaaaaaaaaaaaa (Slettet)

6+6= 12 !!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2010 af aaaaaaaaaaaaaa (Slettet)

hvorfor vil du ikke bruge en vinkelmåler ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. december 2010 af mathon

afst rektangulært

f.eks.

               (10·cos(37º) ;10·sin(37º)) = (7.99 ; 6.02)


Svar #5
18. december 2010 af jannat97

hej.

dig som hedder aaaaaaaaaaaaa jeg buger ikke vinkelmåler fordi jeg ikke må og kan i ikke lige give nogle nemmere svar og jeg må kun bruge lineal og passer. tak


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. december 2010 af lademann (Slettet)

lav en retvinklet trekant og brug at: Tan A = a/c        Kateten/hypotenusen  (hint: sæt a=3 cm og b =4 cm)


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. december 2010 af pige24 (Slettet)

Jannat.Ved du hvorfor du ikke må bruge en vinkelmåler.Lyder da lidt mærkeligt, at du ikke må.

Sov godt.Ven


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Jeg hare ALDRIG hørt om en metode til at konstruere en vinkel på 37 grader med passer og lineal.

37½ grad kan lade sig gøre, men mig bekendt ikke 37 grader.

Så hvis det er 37,5, du mener, så kom igen ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 Det var forhåbentligt for sjov i #1?


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. december 2010 af Krabasken (Slettet)

@ # 9

Jeg synes osse, det var en dårlig spøg - men hvis pigen er 13 år - så herregud . . .


Svar #11
19. december 2010 af jannat97

ej ok men ja det var 37½ jeg mente. og hva så hvis jeg er tretten. hælp hvis i vil. og jeg må ikke bruge vinelmåler fordi det står i min bog og i må gerne forklarer mig det nemt tak.


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Ved du, hvordan man halverer en vinkel?

Eller kan du finde det i din mat.-bog, for det

får vi brug for -


Svar #13
19. december 2010 af jannat97

ja jeg ved godt hvordan man halverer en vinkel.


Brugbart svar (0)

Svar #14
19. december 2010 af Krabasken (Slettet)

OK -

Konstruer en ligesidet trekant ved at lave et vandret liniestykke AC og "rejse" liniestykket op i begge ender med passeren til de skærer hinanden.

Så får du 3 ens sider og 3 ens vinkler på hver 60 grader.

Halver derefter vinkel A og sig til, når du er klar igen ;-)

P.S.

Jeg kan ikke finde ud af at vedhæfte her, men prøver at sende en skitse til din e-mail


Brugbart svar (0)

Svar #15
19. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#14

Du kan vedhæfte en fil, ved at trykke på det blålige skrift nederst, hvor man svarer:

"> Vedhæft fil"

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #16
19. december 2010 af Krabasken (Slettet)

- Har prøvet - den viser alle mine billeder men ikke mine dokumenter

Jeg prøver videre -


Brugbart svar (0)

Svar #17
19. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Hey Jannat - er du med ?


Svar #18
20. december 2010 af jannat97

 ja næsten men jeg forstår ikke det med at rejse linjestykket op i begge ender  vil du ikke lige forklarer det på 7. klasses niveau det ville være meget nemmere tak.


Brugbart svar (0)

Svar #19
21. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Med A som centrum og AB som radius laver du en cirkelbue BD

Med B som centrum og BA som radius laver du cirkelbuen AD (den blev lidt lang, men min maskine ville kun den vej)

Det er det, jeg mener med  "at rejse liniestykket op" i  begge ender,

og hvor de to cirkelbuer krydser hinanden,  får du den ligesidede trekants tredie hjørne D

Er det bedre ?

Spørg, hvis der er andet, jeg kan hjælpe med ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #20
22. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 Lav da hellere bare en retvinklet, ligebenet trekant, og halver en af de spidse vinkler to gange.


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.