Matematik

Parabler

18. december 2010 af SAGU (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp med flg.

Forklar hvorfor der ikke findes en parabel der opfylder:

a>0 ; b>0 ; c<0 d<0    ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2010 af Anxyous (Slettet)

Når a > 0 vender parablens grene opad, og når c < 0 skærer parablen y-aksen i < 0. Derfor er der nødt til at være to rødder, så d skal være større end 0.


Svar #2
18. december 2010 af SAGU (Slettet)

Tak

-kan det som du har skrevet godt være et svar på det?


Svar #3
18. december 2010 af SAGU (Slettet)

hvad betyder det i det hele taget?

altså hvad betyder d<0 eller d>0 eller d=0??


Svar #4
18. december 2010 af SAGU (Slettet)

og c??


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 Diskriminanten d findes ved udtrykket d = b2 - 4ac

Det gælder, at hvis d < 0 har parablen ingen rødder, hvis d = 0 har parablen én rod, og hvis d > 0 har parablen 2 rødder.

c er skæringspunktet i y-aksen. Det ses ved f(x) = ax2 + bx + c

Når x = 0 står man tilbage med c.


Svar #6
18. december 2010 af SAGU (Slettet)

okay, tak! Tror jeg er med nu...


Svar #7
18. december 2010 af SAGU (Slettet)

-en ting, hvad betyder rødder???


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 Rødderne er skæringen (/-erne) i x-aksen, dvs. løsningerne til f(x) = 0


Svar #9
18. december 2010 af SAGU (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. december 2010 af Anxyous (Slettet)

De steder for parablen skærer x-aksen er y = 0, dvs. f(x) = ax2 + bx + c = 0

 Disse steder kaldes rødder.


Skriv et svar til: Parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.