Matematik

integralregning

19. december 2010 af Emma1991 (Slettet) - Niveau: A-niveau

beregn integralet af: e^(x^(1/2))/x^(1/2), når jeg skriver x^(1/2) mener jeg naturligvis kvadratroden af x.

jeg tænker, at der skal integreres ved substitution:
t=x^1/2
dt/dx=1/(2*x^-(1/2) => dt/1/2*x^-(2)

og nu virker det hele uoverskueligt, hvad skal sættes uden for integralet osv...

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. december 2010 af peter lind

Du anvender den helt rigtige substitution; men dit resultat er næsten ulæselig. Der gælder t= x½  dt = ½*xdx = ½*1/x½ dx


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.