Matematik

Hjælp til nogle få opgaver

19. december 2010 af sembrik (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Ok... Har nogle opgaver jeg gerne ville have svar på :) (Gerne meget hurtigt)

Første opgave:

(Her er lidt oplysninger først)

Sehltider

Afgang København   kl 10.40

Retur fra Hven       kl 15.50

Sejltid kun 35 minutter.

Opgaven:

Længden af sejlruten fra København til Hven er 28 km.

* Beregn flyvebådens gennemsnitsfart i km/t.

* Hvor meget bliver gennemsnitsfarten, hvis den forøges med 10%?

Anden opgave:

Hvordan?  1/4*pi????


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. december 2010 af kuntz15 (Slettet)

du tar dine 28km og dividere med dine 35 min, dine minutter skal dog være angivet i timer

28km/0,35 timer = 80 km/t

ved anden opgave, tager du 80 km/t og dividere med 100 % og ganger med 10 % og lægger de 10 % oveni dine 80 km/t

80km/t / 100 = 0,8 / 10 = 8 +80 = 88 km/t

værsgo ;)


Svar #2
19. december 2010 af sembrik (Slettet)

 #1 Takker :)

Mangler bare lige svar på anden opgave nu :) 1/4*pi ? :P 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2010 af kuntz15 (Slettet)

mangler du svar på hvad pi er ?

pi = 3,141592


Svar #4
19. december 2010 af sembrik (Slettet)

  Nope... Hvordan man ganger 2/4 med pi.


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. december 2010 af kuntz15 (Slettet)

laver din brøk om til decimaltal ?

2/4 er 0,5

1/4 er 0,25


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. december 2010 af pensionist (Slettet)

#1

Dine svar er forkerte.

Uden at regne på det kan vi straks indse at 35 min. må være mere end 0,5 time.

35 min / 60 min /time = 0,583 time

28 km / 0,583 time = 48 km/time

med 10% forøgelse bliver det 48 * 1,10 = 52,8 km/time


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. december 2010 af kuntz15 (Slettet)

#7 Ja, du har helt ret...

sådan går det, når man er halvtræt :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. december 2010 af mette48 (Slettet)

1/4 af pi er 180/4 grader

er det det svar du forventer?


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. december 2010 af Aihtu (Slettet)

# 4

pi = 3,141592653

2/4 = 1/2

Når man ganger med brøker, ganger man med tæller(den øverste), og dividere med nævner(den nederste)

3,141592653 * 1 / 2 = 1,5707963265

3,141592653 * 1 / 4 =  0,78539816325


Skriv et svar til: Hjælp til nogle få opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.