Matematik

isoler x

20. december 2010 af drejer123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej jeg skal isolerer x i denne ligning..

det er en mellemregning af rentesregning,jeg skal finde antal terminer:

4500=(1,15)x

håber der er nogen der kan hjælpe mig..


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. december 2010 af Sagaz (Slettet)

 x = ln(4500) / ln(1,15)


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. december 2010 af Sacrospinals (Slettet)

er det med hjælpemidler?

x = 60,186861550469773433


Brugbart svar (2)

Svar #3
21. december 2010 af AMelev

Du skal tage log eller ln på begge sider af lighedstegnet og bruge reglen log(an) = n·log(a). Det er standardfidusen, når man vil have eksponenten "skudt ned".


Svar #4
21. december 2010 af drejer123 (Slettet)

Hmm.. hvad hedder den der In på min lommeregner?

Jeg bruger TI-82..

Alle sammen tak for hjælpen.. :D


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. december 2010 af AMelev

Den hedder LN, vil jeg tro og ligger nok som 2nd til ex


Skriv et svar til: isoler x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.