Matematik

HJÆÆÆÆLPP !!!

20. december 2010 af N007 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej , jeg forstår denne opgave..

Tabellen viser sammenhæng mellem tætheden af fiskebiomasse M (målt i kg pr. liter) og fosforkoncentrationen x(målt i ugg fosfor pr. liter)  i en bestemt sø.

Tabel: x  40    48     61     74      83 

           m 200  219   247  272  288

Det oplyses at denne sammenhæng kan beskrives ved M= b*x^a

a) Bestem tallene a og b

b) Bestem hvor mange procent M vokser med når x vokser med 50 %

Jeg vil finde a) sådan her a= log(y2/y1) / log x2/x1)

og b= y1/x1^a

Men ved ikke hvordan jeg finder y2 og y1, og x2 og x1 ???? Nogen der vil hjælpe???


Svar #1
20. december 2010 af N007 (Slettet)

 mener forstår ikke*


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. december 2010 af Sagaz (Slettet)

Du kan godt bruge ligningen a= log(y2/y1) / log x2/x1) hvis du ved at sammenhængen rent faktisk kan beskrives ved potensfunktion, og så kan du jo bare tage to vilkårlige x og y koordinater. Ellers skal du bruge potensregression, hvis det altså kun er en tilnærmelse


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

M = b*xa

 - Ok


Svar #4
20. december 2010 af N007 (Slettet)

 M= b*xa


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Se her: http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:QQEyjJ-DS2EJ:www.odder-gym.dk/fileadmin/Elevfiler/Dokumenter/ti89.doc+potensregression&hl=da&gl=dk&pid=bl&srcid=ADGEESg9sr0d9qs68tdq7ZpRTU18LGRCiR8V8vqNJ5BAawaEj3hMobL-fhraN6ugISlrmItKOVjEY4kQDTyIsf6V5K6Dk3n6mOhQQgJlkec7uycN14W7ZTMhLATQuFfZCYCNqlYLITpk&sig=AHIEtbR7d5yYBvllYw_hjBhohWFOPhMFHw

Læs side 4 eller 5


Svar #6
20. december 2010 af N007 (Slettet)

 jeg tror jeg skal skrive hvad jeg gøre og have en formel, ikke regne det hele fra lommeregneren??


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Se evt denne video : http://www.frividen.dk/Potensfunktion.htm


Skriv et svar til: HJÆÆÆÆLPP !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.