Matematik

polynomiet

21. december 2010 af lahme (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej.

der er en opgave som jeg ikke kan finde ud af og ved hellere ikke hvad jeg skal gøre i den opgave.

opgaven lyder at:

polynomiet f har forskriften  f(x) = x3 - 6x2 + 9x - 1

A) find polynomiets rødder ved hjælpe af grafregneren.

B) bestem f'(x), og løs ligningen f'(x) = 0.

det er specielt i b'eren, som jeg ikke kan finde ud af..

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2010 af peter lind

Du skal bruge at (xn)' = n*xn-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. december 2010 af mathon

    Define f(x)=x^3-6x^2+9x-1
    solve(f(x)=0,x)
    Define g(x)=d(f(x),x)
    solve(g(x)=0,x)



 


Skriv et svar til: polynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.