Matematik

udregning af kvadratroden inden i en parentes

22. december 2010 af natasjah (Slettet)

Hej allesammen

vil gerne spørger om du kender formlen til at udregne denne, jeg har kikket på regnereglerne for rod udregning men der er ikke en formel der matcher

(3√2)3 * (√3)3


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 Brug, at √a = a½


Svar #2
22. december 2010 af natasjah (Slettet)

så det skal regnes således

33 * √63 * 33 * 6 * √6


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. december 2010 af Sagaz (Slettet)

  (3√2)3 * (√3)3 = 27 * 2½*3 * 3½*3 = 27 * 23/2 * 33/2 = 27 * 63/2 = 162 * √6


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. december 2010 af klimasven (Slettet)

 Du kan skrive det om til (3√2)*(3√2) * (3√2) * (√3)(√3) (√3)=3*3*3*√2*√2*√2*√3*√3*√3=27*4*√2*√3*3=162*√(2*3)=162*√6=396.8173383308748519079600201023544054984834918663805608060961958946555811480850342994572281629517180406123253987114...


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. december 2010 af mette48 (Slettet)

(3√2)3 * (√3)3             brug potensreglerne              (a*b)3=a3*b3             og    (√a)3=√a3

33*√23*√33=33*√(2*3)3=33*√62*√6=33'6*√6=3*3*3*6*√6=162*√6


Skriv et svar til: udregning af kvadratroden inden i en parentes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.