Matematik

Uendelige rækker

24. december 2010 af pura (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal bestemme forskriften for følgende geometriske række:

uendelig

∑(7/sqrt(x))n

n=2

Forskriften for

uendelig

∑(7/sqrt(x))n

n=0

er sqrt(x)/(sqrt(x)-1)

Når n=2, får jeg forskriften til:

sqrt(x)/(sqrt(x)-1) - 1 - (7/sqrt(x))

Men rettevejledningen siger noget andet :S Jeg kan ikke se hvad jeg har gjort galt. Er der nogen, der kan hjælpe?

(sqrt = kvadratrod)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. december 2010 af Quantum (Slettet)

 brug den geometriske række


Svar #2
24. december 2010 af pura (Slettet)

Det er en geometrisk række.

Never mind. Har fundet ud af det :)


Skriv et svar til: Uendelige rækker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.