Matematik

Ligning!

25. december 2010 af SanneG1 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej (:

Jeg har et problem med min blækregning! Håber I kan hjælpe.

I en trekant ABC er vinkel A dobbelt så stor, som vinkel B. Vinkel C er tre gange så stor som vinkel B.

Hvor store er de tre vinkler?


Brugbart svar (3)

Svar #1
25. december 2010 af jnl123

Altså:

A = 2*B
C = 3*B

Og de 3 vinkler tilsammen er 180, så:

A + B + C = 2*B + B + 3*B = 180

Så kan du bestemme B og derefter A og C


Brugbart svar (3)

Svar #2
25. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Sagt på en anden måde:

Vinkel B er 1/3 af vinkel C


Brugbart svar (4)

Svar #3
25. december 2010 af mathon

         vinkel           forholdstal
           A                       2
           B                       1
           C                       3
         sum                     6 → 180º

        vinkelstørrelser:

                  A          (2/6)·180º =  60º
                  B          (1/6)·180º =  30º
                  C          (3/6)·180º =  90º


Svar #4
25. december 2010 af SanneG1 (Slettet)

Tussind tak for hjælpen! (:


Skriv et svar til: Ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.